ΦΑΣΕΙΣ

Περίγραψε την ανάγκη και τη λύση

Παρουσίασε τα αδύναμα σημεία που αντιμετωπίζει το κοινό – στόχος σου (π.χ. οι ταξιδιώτες, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου ή ένα νέο κοινό στο οποίο θα μπορούσε να απευθυνθεί η επιχείρηση) και περιέγραψε τη λύση σου.

Γνώρισε τους ειδικούς και διαμόρφωσε την ιδέα σου

Παρουσίασε τη λύση που προτείνεις και λάβε σημαντικά σχόλια (feedback) από ειδικούς για να βελτιώσεις την επιχειρηματική σου ιδέα έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με το καλύτερό δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του αεροδρομίου.

Υλοποίησε την ιδέα σου σε πραγματικό περιβάλλον

Παρουσίασε τη σκοπιμότητα της ιδέα σου και επιβεβαίωσε την πρόταση αξίας τεστάροντας την σε ένα πραγματικό περιβάλλον.

Πιλοτικά

Φιναλίστ Digital Gate 3

Web

Kinems

Η εταιρία Kinems συνεργάζεται με το διεθνή αερολιμένα Αθηνών με σκοπό την βελτίωση…

Untitled design

Meton Innovatence

“Τα Foreign Object Debris ή αλλιώς FOD αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα στη διεθνή…

Εικόνα1

VitrinaBox

Η ομάδα του VitrinaBox κλήθηκε να δημιουργήσει πιλοτικά, ένα Interactive Virtual Walkthrough…

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «ανοίγει τις πύλες του» και καλεί ταλαντούχα άτομα, ερευνητές, φοιτητές, επιστήμονες, εξειδικευμένα στελέχη κτλ. με στόχο το σχηματισμό επιχειρηματικών ομάδων που θα δουλέψουν εντατικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων υπηρεσιών που μπορούν να βρουν εφαρμογή στην αεροδρομιακή κοινότητα. Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρέχει τη μεθοδολογία καθώς και τη διασύνδεση με το χώρο πανεπιστημιακής, ερευνητικής κοινότητας, της καινοτομίας και της αγοράς, ενώ ως ενδιάμεσος εξωτερικός κρίκος διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας και εμπιστοσύνης για τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Με όχημα τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει, Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι κάτοχος σημαντικότατου αριθμού διεθνών διακρίσεων και βραβείων. Σήμερα, στην περιοχή του αεροδρομίου, δραστηριοποιείται ...

Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) δημιούργησε το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και...

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Εμπνευσμένοι από τις τεχνολογικές εξελίξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του αεροδρομίου και της εμπειρίας των ταξιδιωτών, σε καλούμε να υποβάλεις την επιχειρηματική σου πρόταση που θα προσφέρει λύσεις στις «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η ευρύτερη αεροδρομιακή κοινότητα, κάποιες από τις οποίες είναι:

chuttersnap-307613-unsplash

ΒΡΑΒΕΙΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Υποστήριξη από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την υλοποίηση του πρωτότυπου της υπηρεσίας σου με τη συμμετοχή εξειδικευμένων στελεχών και μεντόρων.

Proof of Concept

Χρηματοδότηση για να υλοποιήσεις το πρωτότυπό σου (MVP) στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

Υποστήριξη σε μορφή υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching) και υποδομών φιλοξενίας από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την περαιτέρω ανάπτυξη των καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων.

play
Ετοιμάσου για την εφαρμογή της ιδέας σου σε πραγματικό περιβάλλον!

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργανώνει το διαγωνισμό The Digital Gate για τέταρτη φορά! Στόχο έχει την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στο χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού. Επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τις ικανότητες σχεδίασης καινοτόμων υπηρεσιών, βοηθώντας τους παράλληλα στην ανάπτυξη εφαρμογών και νέων ψηφιακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με δυνατότητα εφαρμογής σε πραγματικό περιβάλλον, στο χώρο του αεροδρομίου. Τι είδους υπηρεσίες ή λύσεις σχεδιασμένες για την λειτουργία του αεροδρομίου αλλά και την εμπειρία των ταξιδιωτών, μπορείς να δημιουργήσεις προκειμένου να πάρεις μέρος;

«Η ανάπτυξη ενός proof-of-concept δίνει την ευκαιρία στις νεοφυείς επιχειρήσεις να επιβεβαιώσουν όλες τις παραδοχές που αφορούν την επιχειρηματικής τους πρόταση. Στο διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες δουλεύουν στενά με ένα μεγάλο οργανισμό με στόχο να εφαρμόσουν την ιδέα τους σε πραγματικό περιβάλλον».
Κωνσταντίνος Γκόγκος
Project Manager

Τι είπαν για εμάς

Η διάκρισή μας στο The Digital Gate και η συνεργασία μας με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική καθώς μας βοήθησε να «χτίσουμε» την εταιρική μας ταυτότητα προσεγγίζοντας παγκόσμιες εταιρίες, όπως το Booking.com ή το Trip Advisor.
Γιάννης Νικολόπουλος
Συν-Ιδρυτής της Clio Muse Tours
Αισθανόμαστε πραγματικά τυχεροί που μέσω του διαγωνισμού The Digital Gate είχαμε την ευκαιρία να μετατρέψουμε μια ιδέα σε βιώσιμη επιχειρηματική πρόταση. Στην πραγματικότητα, η υποστήριξη της ομάδας του The Digital Gate και η διαθεσιμότητα των εγκαταστάσεων του AIA μας επέτρεψαν να αναπτύξουμε το προϊόν μας «τρέχοντας» ένα πιλοτικό σε πραγματικό περιβάλλον.

Γιώργος Στέγγος
Συν-Ιδρυτής & CEO /Recytrust & Cyclefi
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αποδείχθηκε ο ιδανικός συνεργάτης για να μας βοηθήσει να κάνουμε την ιδέα μας πραγματικότητα επικυρώντας και προσαρμόζοντας την στο περιβάλλον του αεροδρομίου. Το βραβείο Digital Gate μας έδωσε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε σημαντικές εταιρείες.Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος
Συν-Ιδρυτής MyLayover

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

The Digital Gate

Airport Innovation Challenge

© 2019 The Digital Gate. All Rights Reserved. Powered by ACEin.