The Digital Gate Winners 2015


Website: www.weatherxm.com

Είμαστε μια ομάδα από τέσσερις μηχανικούς, παθιασμένοι με τον καιρό. Δουλεύοντας με τις σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών για πάνω από μια 10ετία, δεν μπορούμε να δεχτούμε το γεγονός ότι στην εποχή μας οι άνθρωποι υποφέρουν ακόμα από μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τον αυριανό καιρό. Η γνώση, τα εργαλεία και οι ευκαιρίες που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό είναι στα χέρια μας περισσότερο διαθέσιμα από ποτέ άλλοτε. Συνδυάζοντας τις γνώσεις, την εμπειρία και το πάθος μας για αυτό που κάνουμε, αναπτύσσουμε μια υπηρεσία πρόγνωσης καιρού, τη Weather ex Machina, η οποία εξαλείφει την αβεβαιότητα σχετικά με τον καιρό, αποκαλύπτοντας τη βέλτιστη πρόγνωση καιρού για κάθε μία τοποθεσία στον πλανήτη.

Μάθετε περισσότερα για τη δουλειά μας: exm.gr
Facebook: https://www.facebook.com/weatherxm
Twitter: https://www.twitter.com/weatherxm
Επικοινωνία: connect@weatherxm.com

Website:www.butlair.com

O Butlair είναι ο προσωπικός σου βοηθός κατά την επίσκεψη σου στην Αθήνα. Στέλνοντας του απλά ένα μήνυμα αναλαμβάνει να βρει και να σου προσφέρει ότι χρειάζεσαι ανά πάσα στιγμή. Από το να προτείνει το εστιατόριο που σου ταιριάζει, ή να σου κλείσει ξεναγό, μέχρι να βρει το γιατρό που μπορεί να έχεις ανάγκη ή να σου φέρει κάτι που ξέχασες να πάρεις μαζί σου. Ότι και αν χρειαστείς αρκεί να στείλεις ένα μήνυμα και να το ζητήσεις.

Είναι μια εξατομικευμένη υπηρεσία η οποία βασίζεται στην προσωπική επαφή και απαντά στις δικές σου μοναδικές ανάγκες. Μία εξειδικευμένη ομάδα ανθρώπων βρίσκεται ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη για σένα και υπόσχεται να σου γλυτώσει πολύτιμο χρόνο κάνοντας την εμπειρία του ταξιδιού σου πιο ευχάριστη και άνετη με λιγότερα άγχη. O Butlair σε βοηθά να ταξιδέψεις ξέγνοιαστα γνωρίζοντας ότι έχεις πάντα κάποιον δίπλα σου που μπορείς να εμπιστευτείς για ότι και αν συμβεί.

*Αυτό το διάστημα ο Butlair λειτουργεί δοκιμαστικά και παρέχει τις υπηρεσίες του στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα facebook.com/butlairservice, ή στο Whatsapp και SMS στο τηλέφωνο +49 1573 5983 350.

Website: www.cliomuseapp.com

Η Clio Muse είναι η βραβευμένη εφαρμογή ξενάγησης που αφηγείται πολιτισμικές ιστορίες για εκθέσεις εσωτερικού / εξωτερικού χώρου και περιπάτους στην πόλη. Μοιράζεται μοναδικές, αληθινές και συναρπαστικές ιστορίες επιλεγμένων εκθεμάτων και σημείων ενδιαφέροντος από όλο τον κόσμο.

Μέσω της εφαρμογής μπορεί κανείς να ανακαλύτει συνταγές, διασκεδαστικά γεγονότα ή ιστορικές πληροφορίες, διάρκειας περίπου 20 δευτερολέπτων. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Google Play (Android) και AppStore (iOS), στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Η εφαρμογή της Clio Muse έγινε διαθέσιμη στο κοινό τον Φεβρουάριο του 2014. Από τότε έχει διακριθεί 8 φορές σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει φιλοξενήσει 23 εκθέσεις / διαδρομές σε Ελλάδα, Αυστρία και Η.Π.Α.. Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή έχει 6.000 μοναδικά downloads και οι ιστορίες της έχουν διαβαστεί 50.000 φορές.

Αποτελεί δηλαδή ένα αποδοτικό τεχνολογικό κανάλι απόδοσης πολιτιστικού περιεχομένου για πολιτιστικούς και τουριστικούς φορείς, δημιουργώντας μία κοινότητα πολιτισμού.

Website: www.tacticalsystems.gr

Το TACTICAL αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη λύση για τον αποτελεσματικό προγραμματισμό και την εποπτεία καθημερινών εργασιών του προσωπικού, καθώς και τη διαχείριση περιστατικών σε χώρους συνάθροισης κοινού και μεγάλες εγκαταστάσεις. Είναι ένα σύστημα λογισμικού, αποτελούμενο από μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου και ένα λογισμικό κέντρου ελέγχου που προσφέρει άμεση αύξηση της παραγωγικότητας του προσωπικού και μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης.

Human Electric

Η Human Electric είναι ένα εργαστήριο έρευνας για Wearables και Internet of Things. Εστιάζουμε στο κενό ανάμεσα από το φυσικό και το ψηφιακό. Στόχος μας είναι να κλείσουμε το χάσμα και κάνουμε τη ζωή και την εργασία μας ασφαλέστερη και ευκολότερη χρησιμοποιώντας το hardware σαν την απόλυτη διεπαφή.

Η Nable AMEA δραστηριοποιείται στον χώρο των νέων τεχνολογιών της πληροφορικής και ασχολείται με τη σχεδίαση και ανάπτυξη λογισμικού για smartphones, tablet και άλλων φορητών συσκευών οι οποίες συνδέονται στο διαδίκτυο. Σκοπός της εταιρείας είναι ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής υψηλής ποιότητας που καλύπτουν τις απαιτήσεις των πελατών μας. Ιδιαίτερα στοχεύουμε στην αξιοποίηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας στον τομέα της ιατρικής και ειδικά για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

liateR is part of the Omnichannel Retail Transformation. We enable Retailers to enhance their in-store experience by merging physical and digital shopping into one exciting solution. Our technology is based on advanced gesture detection, and augmented reality. We create an environment where consumers can digitally try on and buy clothing in a variety of contexts and locations. Snap, share their virtual fittings and connect with the store’s online presence at the same time. The data acquired from each user provides access to fittings and customer-centric metrics.

             

Διοργάνωση Επιστημονική Υποστήριξη
AIA   ACE AUEB

Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής
Συχνές Ερωτήσεις

Πληροφορίες

Κωνσταντίνος Γκόγκος
Υπεύθυνος Έργων Εργαστηρίου Καινοτομίας,
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
www.aia.gr

Δρ. Αγγελική Καραγιαννάκη
Athens Center for Entrepreneurship and Innovation,
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
acein.aueb.gr

Email: enter@thedigitalgate.gr
Τηλέφωνο: +30 210 8203 829

AIA/ACE 2017 ALL RIGHTS RESERVED

Powered by ELTRUN

dgathThe Digital Gate Winners 2015